VIDEO DIRECTIONS
Για το ριζότο σπανακόρυζο με φινόκιο και άνηθο
Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια της παρασκευής. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (πλατιά και ρηχή) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το φρέσκο κρεμμύδι. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά, ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε να ρίχνουμε δόσεις ζωμού, μέχρι το ρύζι να χρειάζεται περίπου 5 λεπτά μαγειρέματος ακόμη και να υπολείπεται περίπου το ¼ του ζωμού. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σπανάκι και το φινόκιο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε με τον ίδιο τρόπο, ώσπου να μαγειρευτεί το ρύζι και να εξαντληθεί ο ζωμός. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μάραθο, τον χυμό από το σπανάκι, τον χυμό λεμονιού και αλατίζουμε.
Σχόλια