Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα
Περνάμε τις κροκέτες αρχικά από το κορν φλάουρ, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα και τέλος βουτάμε στην πολέντα, φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία περνώντας τις κροκέτες από το αυγό και την πολέντα.
Ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο (να φτάνει μέχρι τη μέση της κατσαρόλας) σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει άνετα τις κροκέτες. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 180οC και προσθέτουμε τις κροκέτες. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν τραγανή κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το μείγμα κροκέτας
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε σε μπαλάκια των 40 γραμμαρίων.
Για τη σάλτσα παντζάρι
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.
Σχόλια