Μοσχάρι λεμονάτο Μοσχάρι λεμονάτο

Μοσχάρι λεμονάτο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 90 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (113 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το μοσχάρι λεμονάτο

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο, 1 μεγάλο κομμάτι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μεγάλα κομμάτια
  • 400 γρ. καρότα, σε μεγάλα κομμάτια
  • 450 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 60 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 20 κλωνάρια θυμάρι
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 75 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το μοσχάρι λεμονάτο

Αλατίζουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα παντού. Αποσύρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα μέχρι να πάρουν και αυτά έντονο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τα 25 γρ. βούτυρο και το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε με σύρμα για να ενσωματωθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε τις πατάτες, αλατίζουμε και επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. Προσθέτουμε το θυμάρι, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα. Αφού ελέγξουμε το κρέας και δούμε πως είναι μαγειρεμένο, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και ενσωματώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.

 

Tip: Για να προσδιορίσουμε το βαθμό ψησίματος του κρέατος το πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα πρέπει να είναι 68oC.

Για το μοσχάρι λεμονάτο

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο, 1 μεγάλο κομμάτι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μεγάλα κομμάτια
  • 400 γρ. καρότα, σε μεγάλα κομμάτια
  • 450 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 60 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 20 κλωνάρια θυμάρι
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 75 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο  

VIDEO DIRECTIONS

Για το μοσχάρι λεμονάτο

Αλατίζουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα παντού. Αποσύρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα μέχρι να πάρουν και αυτά έντονο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τα 25 γρ. βούτυρο και το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε με σύρμα για να ενσωματωθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε τις πατάτες, αλατίζουμε και επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. Προσθέτουμε το θυμάρι, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα. Αφού ελέγξουμε το κρέας και δούμε πως είναι μαγειρεμένο, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και ενσωματώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.

 

Tip: Για να προσδιορίσουμε το βαθμό ψησίματος του κρέατος το πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα πρέπει να είναι 68oC.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner