VIDEO DIRECTIONS
Για τα λιγκουίνι aglio e olio
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αρωματίζουμε με το σπασμένο σκόρδο μέχρι να μυρίσει και να παρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το νερό και αμέσως ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας ώστε να ομογενοποιηθεί με το νερό. Βγάζουμε το σπασμένο σκόρδο, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ομογενοποιούμε.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
TIP: Αν θέλετε να κάνετε την πιο κλασική εκδοχή μη χρησιμοποιήσετε το βούτυρο, αλλά βάλτε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
Σχόλια