VIDEO DIRECTIONS
Για τις μελιτζάνες παπουτσάκια
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν. Τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τις στρώνουμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω και απλώνουμε τον κιμά πάνω από την καθεμία. Προσθέτουμε τους κρόκους στην μπεσαμέλ ανακατεύοντας καλά το μείγμα και το στρώνουμε πάνω από τον κιμά. Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με κεφαλογραβιέρα και φρυγανιά και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σχόλια