Μελιτζανοσαλάτα Μελιτζανοσαλάτα

Μελιτζανοσαλάτα

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 180 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (47 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 300 γρ. μελιτζανοσαλάτα
  • 50 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • βασιλικό ψιλοκομμένο

Για τη μελιτζανοσαλάτα

  • 1.5 κιλό μελιτζάνες
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές, ψιλοκομμένες
  • 30 γρ. κρεμμύδι καραμελωμένο
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 25 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 10 γρ. κρέμα μπαλσάμικο
  • 50 γρ. ντομάτες ψητές
  • ελαιόλαδο για τη σχάρα
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Τοποθετούμε τη μελιτζανοσαλάτα στο σκεύος σερβιρίσματος και προσθέτουμε τη φέτα και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

Για τη μελιτζανοσαλάτα

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, τις χαράζουμε και τις αλατίζουμε. Σε ένα ταψί τοποθετούμε μια σχάρα και προσθέτουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με ένα ταψί στο οποίο προσθέτουμε βάρος (π.χ. κονσέρβες) και το τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.


Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το ταψί, τις λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα, εναλλακτικά, ψήνουμε σε καυτή σχάρα.
 

Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα με την κομμένη επιφάνεια προς τα επάνω και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και αφαιρούμε τη σάρκα, αφήνοντας έξω όσους περισσότερους σπόρους μπορούμε. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα πολυμηχάνημα και αλέθουμε καλά. Διατηρούμε στο ψυγείο.  

 

*Tip
Οι μελιτζάνες δε χρειάζονται πάντα ξεπίκρισμα

Για το πιάτο

  • 300 γρ. μελιτζανοσαλάτα
  • 50 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • βασιλικό ψιλοκομμένο

Για τη μελιτζανοσαλάτα

  • 1.5 κιλό μελιτζάνες
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές, ψιλοκομμένες
  • 30 γρ. κρεμμύδι καραμελωμένο
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 25 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 10 γρ. κρέμα μπαλσάμικο
  • 50 γρ. ντομάτες ψητές
  • ελαιόλαδο για τη σχάρα
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Τοποθετούμε τη μελιτζανοσαλάτα στο σκεύος σερβιρίσματος και προσθέτουμε τη φέτα και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

Για τη μελιτζανοσαλάτα

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, τις χαράζουμε και τις αλατίζουμε. Σε ένα ταψί τοποθετούμε μια σχάρα και προσθέτουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με ένα ταψί στο οποίο προσθέτουμε βάρος (π.χ. κονσέρβες) και το τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.


Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το ταψί, τις λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα, εναλλακτικά, ψήνουμε σε καυτή σχάρα.
 

Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα με την κομμένη επιφάνεια προς τα επάνω και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και αφαιρούμε τη σάρκα, αφήνοντας έξω όσους περισσότερους σπόρους μπορούμε. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα πολυμηχάνημα και αλέθουμε καλά. Διατηρούμε στο ψυγείο.  

 

*Tip
Οι μελιτζάνες δε χρειάζονται πάντα ξεπίκρισμα

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner