VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Τοποθετούμε τη μελιτζανοσαλάτα στο σκεύος σερβιρίσματος και προσθέτουμε τη φέτα και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Για τη μελιτζανοσαλάτα
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, τις χαράζουμε και τις αλατίζουμε. Σε ένα ταψί τοποθετούμε μια σχάρα και προσθέτουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με ένα ταψί στο οποίο προσθέτουμε βάρος (π.χ. κονσέρβες) και το τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το ταψί, τις λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα, εναλλακτικά, ψήνουμε σε καυτή σχάρα.
Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα με την κομμένη επιφάνεια προς τα επάνω και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και αφαιρούμε τη σάρκα, αφήνοντας έξω όσους περισσότερους σπόρους μπορούμε. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα πολυμηχάνημα και αλέθουμε καλά. Διατηρούμε στο ψυγείο.
*Tip
Οι μελιτζάνες δε χρειάζονται πάντα ξεπίκρισμα
Σχόλια