Για τη σαλάτα
Τοποθετούμε το μίγμα σαλατικών σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 70 γρ. βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε ώστε ή σαλάτα να είναι νόστιμη και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγη βινεγκρέτ ακόμα. Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αβοκάντο και τη φέτα, αλατίζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Αναμιγνύουμε το μίγμα σαλατικών με τα λαχανικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε. Βάζουμε τη φέτα και το αβοκάντο πάνω στη σαλάτα.
*Η διαδικασία με τα 2 μπολ διευκολύνει ώστε να ανακατέψουμε πιο ομαλά τη σαλάτα και να είναι γευστικά όλα τα υλικά. Φυσικά μπορεί να παρακαμφθεί αυτό το στάδιο και να ανακατευθούν όλα μαζί.
Για τη βινεγκρέτ λεμόνι και μέλι
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σίγα σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.
*Η ποσότητα της βινεγκρέτ είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα χρειαστεί για τη σαλάτα. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα τουλάχιστον και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές ακόμα εφαρμογές όπως ως σάλτσα για ψητά κρέατα, ψάρια και λαχανικά.
Σχόλια