VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σε μία κατσαρόλα με άφθονο και καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το πέστο μυρωδικών, ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με γραβιέρα Νάξου.
Για το πέστο μυρωδικών
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει περνάμε τα φύλλα του μαϊντανού και τα βράζουμε για 10 δευτερόλεπτα. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το μαϊντανό και τον βυθίζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό. Στραγγίζουμε καλά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μυρωδικά και το σπανάκι, ξεχωριστά κάθε φορά.
Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μία πράσινη πάστα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο καλύπτοντας την επιφάνεια του πέστο μυρωδικών με ελαιόλαδο.
Tip:
*Μπορούμε να μοιράσουμε το πέστο σε μικρά μπολ και να το αποθηκεύσουμε στη κατάψυξη έχοντας ανά πάσα στιγμή έτοιμο πέστο για χρήση.
Σχόλια