Για τη μπρουσκέτα με αυγά ποσέ, αβοκάντο, ντοματίνια και ρόκα
Σε ένα ταψί στρώνουμε τις φέτες ψωμιού, τις λαδώνουμε και τις φρυγανίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170οC για περίπου 6 με 8 λεπτά.
Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε το φρυγανισμένο ψωμί, τοποθετούμε το ντιπ αβοκάντο, τα ντοματίνια, το αυγό ποσέ και το ψημένο μπέικον. Γαρνίρουμε με τη baby ρόκα, λίγο ελαιόλαδο και το μαύρο πιπέρι.
Για το αβοκάντο ντιπ
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο και το πολτοποιούμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.
Για το αυγό ποσέ
Για κάθε αυγό ξεχωριστά, στρώνουμε το εσωτερικό από μια κούπα του καφέ με αρκετό σελοφάν ώστε οι άκρες του να εξέχουν από τα χείλη. Αλείφουμε το σελοφάν με ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο αλάτι, σπάμε το αυγό προσεκτικά, το ρίχνουμε μέσα στο σελοφάν και προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη. Τραβάμε το σελοφάν έξω από την κούπα και ενώνοντας τις άκρες το στρίβουμε ώστε να σφίξει. Βγάζουμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε και δένουμε κόμπο το σελοφάν κοντά στο αυγό.
Τοποθετούμε το αυγό με το σελοφάν σε μια κατσαρόλα με νερό που είναι λίγο πριν το βρασμό και μαγειρεύουμε για περίπου 6 λεπτά, ώστε να σφίξει το ασπράδι και να παραμείνει μελάτο στο εσωτερικό του.
Για το ψημένο μπέικον
Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον και από τις δύο πλευρές με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει σκούρο καφετί χρώμα. Το αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε λωρίδες.
Σχόλια