VIDEO DIRECTIONS
Ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και τον αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φουσκώσει.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει για περίπου 5 με 7 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τα φασόλια, το σοταρισμένο κρεμμύδι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν καλά τα φασόλια και τα υλικά να έχουν ανακατευτεί μεταξύ τους. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία πηχτή ζύμη.
Πλάθουμε σε κεφτεδάκια των 20 γρ. και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C° στις αντιστάσεις, για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι η πάνω πλευρά να έχει πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Γυρίζουμε τους κεφτέδες από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και η άλλη πλευρά.
Σχόλια