VIDEO DIRECTIONS
Για τα pancakes
Για τη ζύμη των pancakes
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και αναμειγνύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα και τα αβγά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα στο μπολ με τα άλευρα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να μην έχουμε σβώλους.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Περνάμε το μείγμα από σινουά ή λεπτό σουρωτήρι και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μείγμα. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.
Tip :
Μπορούμε να κάνουμε gingerbread pancake προσθέτοντας κανέλα, τζίντζερ και γαρύφαλλο σε σκόνη.
Σχόλια