VIDEO DIRECTIONS
Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα σπαγγέτι Νο7 και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αλατίζουμε τον σολομό από όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον σολομό και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν τα κομμάτια ένα καστανό χρώμα από όλες τις πλευρές αλλά να παραμείνουν ζουμερά, για περίπου 3 λεπτά. Αφαιρούμε τον σολομό σε ένα σκεύος και κρατάμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, τα σπαράγγια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να παραμένουν τραγανά για 3 λεπτά περίπου.
Κρατάμε λίγο από το kale, προσθέτουμε το υπόλοιπο μαζί με τον αρακά στο τηγάνι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να παραμείνουν τραγανά, για 1 λεπτό περίπου.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κρόκο, τα 80 γρ. από την παρμεζάνα, λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό που βράσαμε τα ζυμαρικά ώστε να υπάρχει μικρή υγρασία στη σάλτσα, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο και σβήνουμε τη φωτιά.
Αμέσως προσθέτουμε το μείγμα με τον κρόκο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε τον σολομό, τον χυμό λεμόνι, τα υπόλοιπα 20 γρ. από την παρμεζάνα και ανακατεύουμε προσεχτικά ώστε να μην σπάσουμε τα κομμάτια του σολομού.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τα ζυμαρικά, τρίβουμε από πάνω το μαύρο πιπέρι και προσθέτουμε λίγα από φύλλα kale που είχαμε κρατήσει.
Σχόλια