VIDEO DIRECTIONS
Για τις πλεξούδες με μοσχαρίσιο κιμά
Σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τις πλεξούδες για 7’ με 8’ λεπτά. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα και τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα. Περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα κιμά, μοιράζουμε σε σημεία τη σάλτσα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Για τη σάλτσα κιμά
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί πλήρως. Χαμηλώνουνε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, το κύμινο και μόλις μυρίσουν, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να συμπυκνωθούν αρκετά τα υγρά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και να χυλώσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σχόλια