Για το πιάτο
Τοποθετούμε το κουσκούς σε ένα σκεύος. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το φινόκιο και αλατίζουμε. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σάφραν και το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά με ένα πιρούνι για να το αφρατέψουμε και προσθέτουμε τα μύδια, την ντομάτα φιλέτο, τα μύδια, το χταπόδι, τις γαρίδες και το ξύσμα λεμόνι. Αλατίζουμε και πάλι αν χρειάζεται, προσθέτουμε περισσότερο ελαιόλαδο αν θέλουμε και καρυκεύουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σχόλια