VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε μια φαρδιά κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε τα μανιτάρια, ελαιόλαδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν έντονο καστανό χρώμα περιμετρικά. Αφαιρούμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο, κρατάμε τα μισά για την κρέμα μανιταριών και τα άλλα μισά για το πιάτο. Ρίχνουμε τον ζωμό στο τηγάνι και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα τορτελίνι και βράζουμε για 3 λεπτά λιγότερα απ’ όσα αναγράφεται στο πακέτο. Προσθέτουμε την κρέμα μανιταριών και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει και να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια τις μισές ποσότητες από τα τυριά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε πιάτα, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα λεπτοτριμμένα τυριά.
Για την κρέμα μανιταριών
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μανιτάρια σοτέ και το τυρί κρέμα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει η κρέμα χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε να έχουμε έναν χαμηλό βρασμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το καπάκι, αφαιρούμε το θυμάρι και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στον κάδο ενός μπλέντερ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτέ, το τυρί κρέμα και αλέθουμε μέχρι να έχουμε ομοιογενές αποτέλεσμα.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σχόλια