VIDEO DIRECTIONS
Για το σπανακόρυζο
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα 50γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς χρυσάφι χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το ρύζι, τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα και αλατίζουμε. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Ρίχνουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι ο όγκος του να μειωθεί αρκετά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και διορθώνουμε τη γεύση με ζάχαρη και αλάτι εάν χρειάζεται.
Σχόλια