VIDEO DIRECTIONS
Για τον σολομό με κρούστα μυρωδικών
Σε ένα σκεύος τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού και τα αλατίζουμε από όλες τις πλευρές. Αλείφουμε την πάνω μεριά των φιλέτων με τη μουστάρδα.
Σε ένα πολυμηχάνημα αναμειγνύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρούστας, προσθέτοντας λίγο αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στρώνουμε το μείγμα της κρούστας πάνω από τη μουστάρδα στα φιλέτα του σολομού. Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και τα φιλέτα του σολομού να είναι ζουμερά.
Για τη σαλάτα με τα ψητά παντζάρια
Τοποθετούμε σε ένα μπολ το φινόκιο και μαρινάρουμε με τον χυμό λεμόνι και το αλάτι. Προσθέτουμε τα παντζάρια, τη σάλτσα μουστάρδα - άνηθο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφτούν όλα τα υλικά από τη σάλτσα, δοκιμάζουμε διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Για τη σάλτσα μουστάρδα – άνηθο
Τοποθετούμε τις 2 μουστάρδες, το ξίδι και το μέλι σε ένα μπολ. Ανακατεύοντας με ένα σύρμα ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η σάλτσα πήζει πολύ, αραιώνουμε με λίγο νερό. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Σχόλια