VIDEO DIRECTIONS
Για το ριζότο
Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και περιμένοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναρίξουμε. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Προσέχουμε επίσης το βράσιμο να είναι χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Αλατίζουμε και, αφού έχουμε χρησιμοποιήσει τη μισή ποσότητα του ζωμού και βρισκόμαστε στον μισό χρόνο μαγειρέματος του ριζότο προσθέτουμε την κομμένη κολοκύθα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με τον ίδιο τρόπο. Όταν το ρύζι γίνει al dente, προσθέτουμε τον πουρέ της κολοκύθας και συνεχίζουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, και το φασκόμηλο.
Για τον πουρέ κολοκύθας
Τοποθετούμε την ψημένη κολοκύθα μέσα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το καβουρδισμένο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν λείος και απαλός πουρές. Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
Σχόλια