VIDEO DIRECTIONS
Για το σεμιφρέντο
Σ’ένα σκεύος μουλιάζουμε τις σταφίδες και τα cranberries με το λικέρ.
Σ’ ένα μπεν μαρί χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’αφρατέψουν και να φτάσουν τους 82 βαθμούς.
Παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Ομογενοποιούμε τη σοκολάτα με το μείγμα των αυγών και ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγί.
Προσθέτουμε στο μείγμα τους ξηρούς καρπούς. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ στρώνουμε ένα φύλλο μεμβράνης και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της σοκολάτας. Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει το semifreddo.
30 λεπτά πριν σερβίρουμε βγάζουμε το semifreddo από την κατάψυξη και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεφορμάρουμε το semifreddo, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Σχόλια