Κέικ με πολέντα και καραμελωμένο ανανά

Κέικ με πολέντα και καραμελωμένο ανανά

ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ 11 Χ 34 ΕΚ
FiveStar: 
Average: 4.5 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τον καραμελωμένο ανανά

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ανανάς, σε λεπτές φέτες
  • λίγο νερό

Για το κέικ και το τελείωμα του πιάτου

  • 170 γρ. πολέντα
  • 170 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 105 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. γάλα
  • 10 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 80 γρ. νιφάδες καρύδας
  • παγωτό βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον καραμελωμένο ανανά

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μαγειρεύουμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια καραμέλα σκούρα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η καραμέλα. Ρίχνουμε την καραμέλα στον πάτο της φόρμας και από πάνω, στρώνουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια του ανανά. 

Για το κέικ και το τελείωμα του πιάτου

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ' ένα μπολ και αναμειγνύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα με τον καραμελωμένο ανανά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 20 περίπου λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Κόβουμε το κέικ σε φέτες και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
 

Για τον καραμελωμένο ανανά

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ανανάς, σε λεπτές φέτες
  • λίγο νερό

Για το κέικ και το τελείωμα του πιάτου

  • 170 γρ. πολέντα
  • 170 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 105 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. γάλα
  • 10 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 80 γρ. νιφάδες καρύδας
  • παγωτό βανίλια

Για τον καραμελωμένο ανανά

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μαγειρεύουμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια καραμέλα σκούρα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η καραμέλα. Ρίχνουμε την καραμέλα στον πάτο της φόρμας και από πάνω, στρώνουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια του ανανά. 

Για το κέικ και το τελείωμα του πιάτου

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ' ένα μπολ και αναμειγνύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα με τον καραμελωμένο ανανά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 20 περίπου λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Κόβουμε το κέικ σε φέτες και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner