Για τον καραμελωμένο ανανά
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μαγειρεύουμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια καραμέλα σκούρα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η καραμέλα. Ρίχνουμε την καραμέλα στον πάτο της φόρμας και από πάνω, στρώνουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια του ανανά.
Για το κέικ και το τελείωμα του πιάτου
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ' ένα μπολ και αναμειγνύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα με τον καραμελωμένο ανανά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 20 περίπου λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Κόβουμε το κέικ σε φέτες και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Σχόλια