Για το κέϊκ
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζουμε.
Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα διαδοχικά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
Προσθέτουμε και το ξύσμα και μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, σταματάμε το μίξερ.
Τοποθετούμε το μείγμα σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να ψηθεί εσωτερικά το κέικ, περίπου 45 -50 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και έπειτα το βγάζουμε από τη φόρμα τοποθετώντας το κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Σχόλια