VIDEO DIRECTIONS
Για το κέικ
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τη σόδα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει ελαφρώς το μείγμα για περίπου 3 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τον χυμό, το κονιάκ θέτουμε το μίξερ ξανά σε λειτουργία και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις και μόλις ενσωματωθεί βάζουμε τα καρύδια και το ξύσμα.
Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε στους 160°C στον αέρα μέχρι να ψηθεί εσωτερικά (βυθίζοντας ένα μικρό μαχαίρι στο κέντρο του κέικ, εάν αυτό βγαίνει καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο), για 45 λεπτά περίπου.
*Παραδοσιακά η φανουρόπιτα γίνεται με 7 ή 9 υλικά που συμβολίζουν τα μυστήρια της εκκλησίας και τις μέρες δημιουργίας. Για τη συγκεκριμένη εκδοχή έχουμε χρησιμοποιήσει 11 υλικά για να εμπλουτίσουμε τη γεύση και τα αρώματά της.
Μπορείτε να αφαιρέσετε οποιαδήποτε 2 υλικά από την κανέλα, τα καρύδια και το ξύσμα πορτοκαλιού για την παραδοσιακή εκδοχή της συνταγής.
Σχόλια