Για το κοτόπουλο λεμονάτο στο τηγάνι
Αλατίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπούτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί εσωτερικά το κοτόπουλο. Κρατάμε το κοτόπουλο σε ένα ξεχωριστό σκεύος. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο με τους χυμούς του στη σάλτσα.
Tip: Εναλλακτικά μπορούμε να πήξουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ.
Σχόλια