Κοτόπουλο λεμονάτο στο τηγάνι Κοτόπουλο λεμονάτο στο τηγάνι

Κοτόπουλο λεμονάτο στο τηγάνι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (98 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο λεμονάτο στο τηγάνι

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1.000 γρ. κοτόπουλο μπούτι με κόκαλο και πέτσα
  • 15 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 90 γρ. χυμός λεμονιού
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • 100 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 2 γρ. ρίγανη
  • ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο λεμονάτο στο τηγάνι

Αλατίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπούτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί εσωτερικά το κοτόπουλο. Κρατάμε το κοτόπουλο σε ένα ξεχωριστό σκεύος. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο με τους χυμούς του στη σάλτσα.

 

Tip: Εναλλακτικά μπορούμε να πήξουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ.

Για το κοτόπουλο λεμονάτο στο τηγάνι

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1.000 γρ. κοτόπουλο μπούτι με κόκαλο και πέτσα
  • 15 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 90 γρ. χυμός λεμονιού
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • 100 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 2 γρ. ρίγανη
  • ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το κοτόπουλο λεμονάτο στο τηγάνι

Αλατίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπούτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί εσωτερικά το κοτόπουλο. Κρατάμε το κοτόπουλο σε ένα ξεχωριστό σκεύος. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο με τους χυμούς του στη σάλτσα.

 

Tip: Εναλλακτικά μπορούμε να πήξουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner