VIDEO DIRECTIONS
Για τη γέμιση της κροκέτας
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε το σαλάμι Λευκάδος μέχρι να γίνει τραγανό και να αποβάλει το λίπος του. Κρατάμε το σαλάμι και το λίπος του στην άκρη για να τα προσθέσουμε στη γέμιση της κροκέτας.
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τις τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε τη φλούδα τους όσο είναι ακόμα ζεστές.
Αλέθουμε τις πατάτες στον χορτόμυλο και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και πλάθουμε μπαλάκια των 45 γρ. Τοποθετούμε τα μπαλάκια της πατάτας στο ψυγείο να σφίξουν.
Για το πανάρισμα και το τελείωμα της κροκέτας
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ψωμί μαζί με τα corn flakes.
Περνάμε τις κροκέτες αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα.
Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα, και τέλος βουτάμε στο μείγμα του ψωμιού, φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία περνώντας τις κροκέτες από το αυγό και το μείγμα του ψωμιού.
Βάζουμε τις κροκέτες στην κατάψυξη για 30 λεπτά για να σφίξουν.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε τις κροκέτες, το λάδι να τις καλύπτει.
Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αργές κινήσεις όλα τα υλικά μαζί. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε μαζί με τις κροκέτες της πατάτας.
Σχόλια