Για την κοτοσαλάτα
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ψηθεί μεν, αλλά να είναι ακόμα ζουμερό. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το κρυώνουμε στο ψυγείο.
Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ιδρώνουμε τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν, παραμένοντας όμως λίγο τραγανά. Τα αλατίζουμε και τα κρυώνουμε καλά.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Χρησιμοποιούμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο.
Για τη γέμιση και συναρμολόγηση
Τοποθετούμε τις τορτίγιες σε επιφάνεια εργασίας και μοιράζουμε ισόποσα την κοτοσαλάτα, τη ντομάτα και τη γαλλική σαλάτα προς το κάτω μέρος της κάθε τορτίγιας.
Πιάνουμε το αριστερό κάτω μέρος της τορτίγιας και το φέρνουμε πάνω από τη γέμιση, ώστε να ακουμπήσει την άλλη πλευρά δίπλα στη γέμιση και σφίγγουμε καλά. Ρολάρουμε με τη φορά της καμπύλης δημιουργώντας ένα χωνί.
Σχόλια