Για το σολομό ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ (κρατάμε λίγη από τη βινεγκρέτ για το γαρνίρισμα) και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με τη σαλάτα αβοκάντο, την υπόλοιπη βινεγκρέτ και τα τηγανητά φύλλα γουοντόν.
Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.
Για τη σαλάτα αβοκάντο
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε, τοποθετούμε μεμβράνη στην επιφάνεια του αβοκάντο και διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια