VIDEO DIRECTIONS
Για τις πατάτες
Σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό, προσθέτουμε τις πατάτες, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το αλάτι. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε μέχρι να μπορούμε να τρυπήσουμε εύκολα τις πατάτες με ένα μαχαιράκι στο κέντρο τους, για περίπου 10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το σκόρδο να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα, για περίπου 3 με 4 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, σουρώνουμε το αρωματισμένο λάδι από ψιλή σίτα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και κρατάμε τα υλικά που αρωματίσαμε το λάδι σε μίαν άκρη.
Σουρώνουμε τις πατάτες, τις μεταφέρουμε στο μπολ με το αρωματισμένο λάδι, προσθέτουμε πιπέρι και τις ανακατεύουμε απαλά και αέρινα προσέχοντας να μη διαλυθούν, μέχρι να μαριναριστούν καλά και να δημιουργηθεί στην επιφάνειά τους μία άγρια υφή.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε τις πατάτες και φροντίζουμε να έχουν ένα μικρό κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, γυρνάμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν ένα έντονο καστανό χρώμα και να γίνουν τραγανές, για περίπου 20 λεπτά ακόμη.
Αφαιρούμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπόλ, προσθέτουμε το μείγμα με το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο που είχαμε αρωματίσει το λάδι, την πάπρικα, το κύμινο και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε.
Σχόλια