Για το αρνί
Αλατίζουμε το αρνί. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Κρατάμε το αρνί σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν έντονο σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε μέχρι να μυρίσει. Σβήνουμε με τα δύο είδη κρασιού και μαγειρεύουμε μέχρι να κατέβουν κατά το ήμισι. Επαναφέρουμε το αρνί και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και τα μυρωδικά. Φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε σκεπασμένο (στην εστία ή σε φούρνο στους 140°C) μέχρι να μαλακώσει το αρνί. Σουρώνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και τον βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα αν χρειάζεται. Στη συνέχεια επαναφέρουμε το αρνί και προσθέτουμε τα φασόλια γίγαντες μέχρι να ζεσταθούν.
Tip: Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε έναν πουρέ από τους γίγαντες συμπληρώνοντας ελαιόλαδο και μυρωδικά της αρεσκείας σας.
Σχόλια