Για τη σαλάτα
Κρατάμε μικρή ποσότητα από όλα τα υλικά για να τα χρησιμοποιήσουμε στο τελείωμα της σαλάτας.
Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε τα σαλατικά, τα υπόλοιπα υλικά, τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Αλατίζουμε, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε τη σαλάτα. Μοιράζουμε ομοιόμορφα τα υλικά που έχουμε κρατήσει πάνω στη σαλάτα.
Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύδι και τη μαρμελάδα πορτοκάλι και χτυπάμε με το σύρμα προσθέτοντας σιγά-σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, χρησιμοποιούμε το νερό για να την αραιώσουμε. Προσθέτουμε αλάτι και δοκιμάζουμε.
Tip: Για μια διαφορετική πινελιά στη βινεγκρέτ με μαρμελάδα πορτοκάλι, προσθέστε μερικούς σπόρους σινάπι
Σχόλια