Για το ράμεν
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον πολύ καλά και από τις δύο πλευρές και αφαιρούμε. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει τραγανό. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγο, μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε το νερό, το dashi σε σκόνη, το μίριν, τη σόγια, το μπέικον και μαγειρεύουμε για 3 με 4 λεπτά. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ, προσθέτουμε τα νουντλς, το αβγό και το φρέσκο κρεμμύδι.
Σχόλια