Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε ηλιέλαιο και νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι. Δουλεύουμε το ζυμάρι για 2-3 λεπτά στον πάγκο μέχρι να έχουμε μία ομοιογενής ζύμη, καλύπτουμε με μια πετσέτα και ξεκουράζουμε για 10’ λεπτά.
Μεριδοποιούμε σε μπάλες ζύμης των 30 γρ. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε επάνω το ζυμάρι, το αλευρώνουμε και αυτό έτσι ώστε να μπορέσουμε να το δουλέψουμε χωρίς να κολλήσει. Με έναν πλάστη το ανοίγουμε σε στρογγυλά, λεπτά φύλλα.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Ψήνουμε τις τορτίγιες χωρίς καμία λιπαρή ουσία μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα, περίπου για 1’ λεπτό την κάθε πλευρά.
Σχόλια