Κοφτό μακαρόνι με τυριά ογκρατέν Κοφτό μακαρόνι με τυριά ογκρατέν

Κοφτό μακαρόνι με τυριά ογκρατέν

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (126 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το τελείωμα του πιάτου

  • 500 γρ. μακαρόνι κοφτό, βρασμένο
  • 100 γρ. τσένταρ, χοντροτριμμένο
  • 50 γρ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά, χοντροτριμμένη

Για τη σάλτσα

  • 20 γρ. βούτυρο
  • 90 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 250 γρ. γάλα
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 375 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. τσένταρ, χοντροτριμμένο
  • 75 γρ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά, χοντροτριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το τελείωμα του πιάτου

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 

Στρώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω τα δύο είδη τυριών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δημιουργηθεί μια ωραία και χρυσαφένια κρούστα. 

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει έπειτα και τα ζυμαρικά) σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα. 

Προσθέτουμε το αλεύρι και μόλις ομογενοποιηθεί ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. 

Φέρνουμε σε βρασμό, και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. 

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, αλατίζουμε και αναμειγνύουμε μέχρι αυτά να λιώσουν. 

Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε ξανά αν χρειάζεται.

Για το τελείωμα του πιάτου

  • 500 γρ. μακαρόνι κοφτό, βρασμένο
  • 100 γρ. τσένταρ, χοντροτριμμένο
  • 50 γρ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά, χοντροτριμμένη

Για τη σάλτσα

  • 20 γρ. βούτυρο
  • 90 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 250 γρ. γάλα
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 375 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. τσένταρ, χοντροτριμμένο
  • 75 γρ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά, χοντροτριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το τελείωμα του πιάτου

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 

Στρώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω τα δύο είδη τυριών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δημιουργηθεί μια ωραία και χρυσαφένια κρούστα. 

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει έπειτα και τα ζυμαρικά) σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα. 

Προσθέτουμε το αλεύρι και μόλις ομογενοποιηθεί ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. 

Φέρνουμε σε βρασμό, και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. 

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, αλατίζουμε και αναμειγνύουμε μέχρι αυτά να λιώσουν. 

Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε ξανά αν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner