VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και, αφού τα σουρώσουμε, φυλάμε 100 γρ. από το νερό του βρασίματος.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το νερό, τη σάλτσα ντομάτα, την κάπαρη, τις αντζούγιες, τις σταφίδες και τις ντομάτες. Αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τον τόνο και τις πράσινες εκπυρηνωμένες ελιές και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Θα πρέπει να υπάρχουν ακόμη υγρά στην κατσαρόλα, αλλά όχι πολλά ούτε πολύ ρευστά, σχετικώς «δεμένα». Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι και λίγο ακόμη ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε για αλάτι. Σερβίρουμε.
Tip: Η αντζούγια είναι παστός γαύρος. Χρησιμοποιείται σε πολλά φαγητά γιατί δίνει ωραία γεύση. Γι’ αυτό τον λόγο δεν πρέπει να μας παραξενεύει η χρήση της.
Σχόλια