Για το πιάτο
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό, στο βαθμό της αρεσκείας μας.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Αλατίζουμε.
Ρίχνουμε το προσούτο και το σοτάρουμε κι αυτό, μέχρι να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τα μαγειρεμένα κρεμμύδια απ’το στιφάδο, το κουνέλι και την ντομάτα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 2 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τις παπαρδέλες και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε το βούτυρο, ομογενοποιούμε. Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα και τα βότανα. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Ρίχνουμε στο πιάτο λίγη ακόμα τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι, αν θέλουμε.
Σχόλια