Σουφλέ σοκολάτα με μαρέγκα

Σουφλέ σοκολάτα με μαρέγκα

ΓΙΑ 6 ΣΟΥΦΛΕ ΤΩΝ 150 ΓΡ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (34 votes)

INGREDIENTS

Για τα σουφλέ

  • 45 γρ. βούτυρο
  • 140 γρ. σοκολάτα 70%, κομμένη σε κομμάτια
  • 480 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 40 γρ. κρόκους αυγών
  • 170 γρ. ασπράδια αυγών
  • 75 γρ. ζάχαρη

DIRECTIONS

Για τα σουφλέ

Βουτυρώνουμε τα ραμεκίν στο εσωτερικό τους αλλά και περιμετρικά στο χείλος, και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στην κρύα κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε τους κρόκους, αναμειγνύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε γαλλική μαρέγκα.

Προσεκτικά και με απαλές κινήσεις προσθέτουμε το ένα τρίτο της μαρέγκας στη βάση της σοκολάτας.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Μοιράζουμε το μείγμα του σουφλέ στα ραμεκίν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190⁰C μέχρι να φουσκώσουν τα σουφλέ, για 20 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε αμέσως.

Για τα σουφλέ

  • 45 γρ. βούτυρο
  • 140 γρ. σοκολάτα 70%, κομμένη σε κομμάτια
  • 480 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 40 γρ. κρόκους αυγών
  • 170 γρ. ασπράδια αυγών
  • 75 γρ. ζάχαρη

Για τα σουφλέ

Βουτυρώνουμε τα ραμεκίν στο εσωτερικό τους αλλά και περιμετρικά στο χείλος, και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στην κρύα κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε τους κρόκους, αναμειγνύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε γαλλική μαρέγκα.

Προσεκτικά και με απαλές κινήσεις προσθέτουμε το ένα τρίτο της μαρέγκας στη βάση της σοκολάτας.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Μοιράζουμε το μείγμα του σουφλέ στα ραμεκίν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190⁰C μέχρι να φουσκώσουν τα σουφλέ, για 20 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε αμέσως.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner