Λιγκουίνι με γαρίδες, πέστο, φασολάκια και ντοματίνια Λιγκουίνι με γαρίδες, πέστο, φασολάκια και ντοματίνια

Λιγκουίνι με γαρίδες, πέστο, φασολάκια και ντοματίνια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (45 votes)

INGREDIENTS

Για τα λιγκουίνι και το τελείωμα του πιάτου

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 12 γαρίδες Νο 2, καθαρισμένες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. πέστο
  • 120 γρ. φασολάκια, βρασμένα
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 100 γρ. νερό από το βράσιμο του ζυμαρικού
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • αλάτι

Για το πέστο

  • 45 γρ. βασιλικό, μαδημένο
  • 175 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 6 γρ. σκόρδο
  • 45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τα λιγκουίνι και το τελείωμα του πιάτου

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε καλά αλατισμένο νερό στο βαθμό της αρεσκείας μας. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το πέστο και τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Τέλος, βάζουμε τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.

Για το πέστο

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας πολτός.

Για τα λιγκουίνι και το τελείωμα του πιάτου

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 12 γαρίδες Νο 2, καθαρισμένες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. πέστο
  • 120 γρ. φασολάκια, βρασμένα
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 100 γρ. νερό από το βράσιμο του ζυμαρικού
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • αλάτι

Για το πέστο

  • 45 γρ. βασιλικό, μαδημένο
  • 175 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 6 γρ. σκόρδο
  • 45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι

Για τα λιγκουίνι και το τελείωμα του πιάτου

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε καλά αλατισμένο νερό στο βαθμό της αρεσκείας μας. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το πέστο και τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Τέλος, βάζουμε τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.

Για το πέστο

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας πολτός.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner