Κεφτέδες με κοτόπουλο & γαρίδες Κεφτέδες με κοτόπουλο & γαρίδες

Κεφτέδες με κοτόπουλο & γαρίδες

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (9 votes)

INGREDIENTS

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

  • 230 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 100 γρ. γαρίδες, πολτοποιημένες
  • 130 γρ. γαρίδες, σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. αυγό
  • 40 γρ. ψωμί για τοστ, αλεσμένο
  • 3 γρ. βασιλικός φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 1 γρ. δυόσμος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 5 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. χυμός λάιμ
  • 3 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 15 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 15 γρ. σάλτσα ψαριού (fish sauce)
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα σόγια-λάιμ

  • 100 γρ. σόγια
  • 30 γρ. ξίδι λευκό
  • 20 γρ. fish sauce
  • 20 γρ. λάιμ, χυμός
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 3 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. τσίλι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

Τοποθετούμε σ' ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε για λίγη ώρα το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει και να έχει πιο συμπαγής δομή.

Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος 50 γρ. τον καθένα. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα σόγια-λάιμ

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.

(*Στο video δεν έχει μπει ο χυμός λάιμ)

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

  • 230 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 100 γρ. γαρίδες, πολτοποιημένες
  • 130 γρ. γαρίδες, σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. αυγό
  • 40 γρ. ψωμί για τοστ, αλεσμένο
  • 3 γρ. βασιλικός φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 1 γρ. δυόσμος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 5 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. χυμός λάιμ
  • 3 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 15 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 15 γρ. σάλτσα ψαριού (fish sauce)
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα σόγια-λάιμ

  • 100 γρ. σόγια
  • 30 γρ. ξίδι λευκό
  • 20 γρ. fish sauce
  • 20 γρ. λάιμ, χυμός
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 3 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. τσίλι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο

VIDEO DIRECTIONS

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

Τοποθετούμε σ' ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε για λίγη ώρα το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει και να έχει πιο συμπαγής δομή.

Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος 50 γρ. τον καθένα. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα σόγια-λάιμ

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.

(*Στο video δεν έχει μπει ο χυμός λάιμ)

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner