Παγωτό καραμέλα

Παγωτό καραμέλα

ΓΙΑ 600 ΓΡ
FiveStar: 
Average: 3.7 (24 votes)

INGREDIENTS

Για το παγωτό

  • 300 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 γρ. αλάτι
  • 80 γρ. κρόκους αυγών
  • 60 γρ. αυγό
  • 250 γρ. σάλτσα καραμέλας

DIRECTIONS

Για το παγωτό

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε το σκεύος και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Σουρώνουμε σε σήτα.

Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.

Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για το παγωτό

  • 300 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 γρ. αλάτι
  • 80 γρ. κρόκους αυγών
  • 60 γρ. αυγό
  • 250 γρ. σάλτσα καραμέλας

Για το παγωτό

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε το σκεύος και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Σουρώνουμε σε σήτα.

Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.

Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner