Χριστουγεννιάτικο μείγμα αρωματικών για κρέας και λαχανικά

Χριστουγεννιάτικο μείγμα αρωματικών για κρέας και λαχανικά

ΓΙΑ 120 ΓΡ.
FiveStar: 
Average: 4.5 (8 votes)

INGREDIENTS

Για το μείγμα αρωματικών

  • 10 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 1 γρ. φύλλα δάφνης
  • 0,5 γρ. κόκκους μπαχάρι
  • 20 γρ. μαραθόσπορο  
  • 50 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. ξύλο κανέλας
  • 10 γρ. φρέσκο δενδρολίβανο φρέσκο, μόνο τα φύλλα
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φύλα
  • 5 γρ. μοσχοκάρυδο

DIRECTIONS

Για το μείγμα αρωματικών

Σε ένα γουδί χτυπάμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, το μαραθόσπορο και μία πρέζα αλάτι. Κομματιάζουμε το ξυλάκι κανέλλας και το χτυπάμε με το γουδοχέρι για να γίνει σχεδόν σκόνη. Αυτό θα χρειαστεί μερικά λεπτά. Όταν έχουμε πλέον ένα είδος πούδρας (δεν πειράζει αν υπάρχουν ακόμα κάποια πιο μεγάλα κομμάτια), προσθέτουμε το δενδρολίβανο και τα φύλλα από θυμάρι και χτυπάμε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλάτι, τρίβουμε μέσα το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.

 

Για το μείγμα αρωματικών

  • 10 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 1 γρ. φύλλα δάφνης
  • 0,5 γρ. κόκκους μπαχάρι
  • 20 γρ. μαραθόσπορο  
  • 50 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. ξύλο κανέλας
  • 10 γρ. φρέσκο δενδρολίβανο φρέσκο, μόνο τα φύλλα
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φύλα
  • 5 γρ. μοσχοκάρυδο

Για το μείγμα αρωματικών

Σε ένα γουδί χτυπάμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, το μαραθόσπορο και μία πρέζα αλάτι. Κομματιάζουμε το ξυλάκι κανέλλας και το χτυπάμε με το γουδοχέρι για να γίνει σχεδόν σκόνη. Αυτό θα χρειαστεί μερικά λεπτά. Όταν έχουμε πλέον ένα είδος πούδρας (δεν πειράζει αν υπάρχουν ακόμα κάποια πιο μεγάλα κομμάτια), προσθέτουμε το δενδρολίβανο και τα φύλλα από θυμάρι και χτυπάμε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλάτι, τρίβουμε μέσα το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner