Φασολάκια με φέτα & παξιμάδια Φασολάκια με φέτα & παξιμάδια

Φασολάκια με φέτα & παξιμάδια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (15 votes)

INGREDIENTS

Για τα φασολάκια

  • 500 γρ. φασολάκια, βρασμένα
  • 60 γρ. παξιμάδια
  • 20 γρ. δυόσμος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 180 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
  • 60 γρ. μπέικον, κομμένο σε καρέ
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τα φασολάκια

Σ’ ένα μπολ με νερό, βουτάμε το κάθε παξιμάδι, βυθίζοντάς το καλά και το μεταφέρουμε σ’ ένα πιάτο όπου το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ξύδι μπαλσάμικο. Αλατίζουμε επίσης.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 10 γρ. από το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να γίνει τραγανό. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μπέικον μαζί με το περιεχόμενο του τηγανιού. Αν θέλουμε, σουρώνουμε το μπέικον και το προσθέτουμε χωρίς τα έλαια του τηγανιού.

Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.

 

Tips

* Μπορείτε να δοκιμάσετε την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας τα φασολάκια με κολοκυθάκια ή μελιτζάνες.

* Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας τα παξιμάδια με φουντούκια. Σε αυτή την περίπτωση, απλά καβουρδίστε τα φουντούκια και σπάστε τα σε χοντρά κομμάτια. Είναι έτοιμα να τα προσθέσετε στα υπόλοιπα υλικά χωρίς καμία άλλη επεξεργασία.
 

Για τα φασολάκια

  • 500 γρ. φασολάκια, βρασμένα
  • 60 γρ. παξιμάδια
  • 20 γρ. δυόσμος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 180 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
  • 60 γρ. μπέικον, κομμένο σε καρέ
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τα φασολάκια

Σ’ ένα μπολ με νερό, βουτάμε το κάθε παξιμάδι, βυθίζοντάς το καλά και το μεταφέρουμε σ’ ένα πιάτο όπου το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ξύδι μπαλσάμικο. Αλατίζουμε επίσης.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 10 γρ. από το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να γίνει τραγανό. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μπέικον μαζί με το περιεχόμενο του τηγανιού. Αν θέλουμε, σουρώνουμε το μπέικον και το προσθέτουμε χωρίς τα έλαια του τηγανιού.

Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.

 

Tips

* Μπορείτε να δοκιμάσετε την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας τα φασολάκια με κολοκυθάκια ή μελιτζάνες.

* Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας τα παξιμάδια με φουντούκια. Σε αυτή την περίπτωση, απλά καβουρδίστε τα φουντούκια και σπάστε τα σε χοντρά κομμάτια. Είναι έτοιμα να τα προσθέσετε στα υπόλοιπα υλικά χωρίς καμία άλλη επεξεργασία.
 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner