Ψητό ρολό από κιμά με μπέικον Ψητό ρολό από κιμά με μπέικον

Ψητό ρολό από κιμά με μπέικον

ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ 90 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (44 votes)

INGREDIENTS

Για το ρολό και το ψήσιμο

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καρότο, χοντροτριμμένο
  • 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 300 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. γάλα 
  • 150 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
  • 70 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 100 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. ρίγανη
  • 15 γρ. αλάτι
  • 600 γρ. μπέικον, σε φέτες (=30 φέτες)

Για το ψήσιμο

  • 200 γρ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 300 γρ. καρότα, σε χοντρά κομμάτια
  • 250 γρ. πατάτα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες, με τη φλούδα
  • 400 γρ. ντομάτα, τριμμένη
  • 6 σκόρδο, σκελίδες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 30 γρ πελτές ντομάτας
  • θυμάρι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το ρολό και το ψήσιμο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε κρεμμύδι και το καρότο, αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν. 

Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. 

Σε ένα μπολ βάζουμε τους 2 κιμάδες, τα αυγά, το γάλα, το τριμμένο ψωμί, τη μουστάρδα, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, τον μαϊντανό, το αλάτι, τη ρίγανη και το μείγμα των λαχανικών. Ζυμώνουμε τον κιμά καλά και στρώνουμε τις φέτες μπέικον σε μια λαδόκολλα. Στρώνουμε τον κιμά πάνω στο μπέικον και τον φορμάρουμε σε ρολό με τη βοήθεια της  λαδόκολλας. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να σφίξει λίγο το μείγμα. 

Ρίχνουμε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και το κρασί σε ένα ταψί 30 εκ Χ 40 εκ. 

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με προσοχή από το ρολό και το βάζουμε στο ταψί πάνω από τα λαχανικά. 

Περιχύνουμε το ρολό με λίγο ακόμη ελαιόλαδο ώστε να πάρει το μπέικον χρώμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι το εσωτερικό του να φτάσει στους 65°C, για 50 λεπτά περίπου. 

Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τα λαχανικά.

Για το ρολό και το ψήσιμο

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καρότο, χοντροτριμμένο
  • 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 300 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. γάλα 
  • 150 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
  • 70 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 100 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. ρίγανη
  • 15 γρ. αλάτι
  • 600 γρ. μπέικον, σε φέτες (=30 φέτες)

Για το ψήσιμο

  • 200 γρ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 300 γρ. καρότα, σε χοντρά κομμάτια
  • 250 γρ. πατάτα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες, με τη φλούδα
  • 400 γρ. ντομάτα, τριμμένη
  • 6 σκόρδο, σκελίδες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 30 γρ πελτές ντομάτας
  • θυμάρι

VIDEO DIRECTIONS

Για το ρολό και το ψήσιμο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε κρεμμύδι και το καρότο, αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν. 

Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. 

Σε ένα μπολ βάζουμε τους 2 κιμάδες, τα αυγά, το γάλα, το τριμμένο ψωμί, τη μουστάρδα, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, τον μαϊντανό, το αλάτι, τη ρίγανη και το μείγμα των λαχανικών. Ζυμώνουμε τον κιμά καλά και στρώνουμε τις φέτες μπέικον σε μια λαδόκολλα. Στρώνουμε τον κιμά πάνω στο μπέικον και τον φορμάρουμε σε ρολό με τη βοήθεια της  λαδόκολλας. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να σφίξει λίγο το μείγμα. 

Ρίχνουμε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και το κρασί σε ένα ταψί 30 εκ Χ 40 εκ. 

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με προσοχή από το ρολό και το βάζουμε στο ταψί πάνω από τα λαχανικά. 

Περιχύνουμε το ρολό με λίγο ακόμη ελαιόλαδο ώστε να πάρει το μπέικον χρώμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι το εσωτερικό του να φτάσει στους 65°C, για 50 λεπτά περίπου. 

Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τα λαχανικά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner