Σαλάτα waldorf με κοτόπουλο Σαλάτα waldorf με κοτόπουλο

Σαλάτα waldorf με κοτόπουλο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (10 votes)

INGREDIENTS

Για τη σαλάτα

  • 300 γρ. κοτόπουλo, στήθος 
  • 300 γρ. γαλλική σαλάτα
  • 200 γρ. σέλερι, καθαρισμένο, κομμένο σε φέτες
  • 200 γρ. μήλο πράσινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. σταφύλια κόκκινα, χωρίς κουκούτσι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο 
  • χυμός λεμονιού

Για τη σάλτσα

  • 80 γρ. μαγιονέζα
  • 80 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και το κοτόπουλο να είναι μαγειρεμένο. 

Βγάζουμε από το τηγάνι και κόβουμε σε λεπτές φέτες. 

Μαρινάρουμε τα φύλλα της σαλάτας με αλάτι, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο και τα στρώνουμε πάνω σε ένα πιάτο.

Αναμειγνύουμε το σέλερι, το μήλο, τα σταφύλια με τη σάλτσα, αλατίζουμε και σερβίρουμε πάνω στα φύλλα της σαλάτας μαζί με τις φέτες από το κοτόπουλο.

Για τη σάλτσα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. 

Για τη σαλάτα

  • 300 γρ. κοτόπουλo, στήθος 
  • 300 γρ. γαλλική σαλάτα
  • 200 γρ. σέλερι, καθαρισμένο, κομμένο σε φέτες
  • 200 γρ. μήλο πράσινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. σταφύλια κόκκινα, χωρίς κουκούτσι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο 
  • χυμός λεμονιού

Για τη σάλτσα

  • 80 γρ. μαγιονέζα
  • 80 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και το κοτόπουλο να είναι μαγειρεμένο. 

Βγάζουμε από το τηγάνι και κόβουμε σε λεπτές φέτες. 

Μαρινάρουμε τα φύλλα της σαλάτας με αλάτι, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο και τα στρώνουμε πάνω σε ένα πιάτο.

Αναμειγνύουμε το σέλερι, το μήλο, τα σταφύλια με τη σάλτσα, αλατίζουμε και σερβίρουμε πάνω στα φύλλα της σαλάτας μαζί με τις φέτες από το κοτόπουλο.

Για τη σάλτσα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner