«Βρώμικο» με κιμά, τυρί τσένταρ και μαριναρισμένο λάχανο «Βρώμικο» με κιμά, τυρί τσένταρ και μαριναρισμένο λάχανο

«Βρώμικο» με κιμά, τυρί τσένταρ και μαριναρισμένο λάχανο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (10 votes)

INGREDIENTS

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 130 γρ. λουκάνικο (σε μικρό καρέ)
  • 300 γρ. κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 10 γρ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 250 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 250 γρ. νερό
  • 4 τσιαπάτες (κομμένες στη μέση και φρυγανισμένες)
  • 200 γρ. τσένταρ (τριμμένο)
  • 300 γρ. λάχανο (μαριναρισμένο)
  • Αλάτι

Για το μαριναρισμένο λάχανο

  • 90 γρ. μαγιονέζα
  • 90 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες (σε ζουλιέν)
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες (σε ζουλιέν)
  • 280 γρ. λάχανο λευκό (σε ζουλιέν)
  • 130 γρ. λάχανο κόκκινο (σε ζουλιέν)
  • Αλάτι

DIRECTIONS

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα.
Προσθέτουμε το λουκάνικο, αλατίζουμε και το σοτάρουμε για 2- 3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά  και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με σάλτσα μπάρμπεκιου και το νερό. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά το φαγητό μέχρι να «πιεί» όλα του τα υγρά. Τοποθετούμε τον κιμά στο κάτω μέρος της τσιαπάτας και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε τοποθετώντας το μαριναρισμένο λάχανο πάνω από το λιωμένο τυρί και σκεπάζοντας με το πάνω μέρος της τσιαπάτας.

Για το μαριναρισμένο λάχανο

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 130 γρ. λουκάνικο (σε μικρό καρέ)
  • 300 γρ. κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 10 γρ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 250 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 250 γρ. νερό
  • 4 τσιαπάτες (κομμένες στη μέση και φρυγανισμένες)
  • 200 γρ. τσένταρ (τριμμένο)
  • 300 γρ. λάχανο (μαριναρισμένο)
  • Αλάτι

Για το μαριναρισμένο λάχανο

  • 90 γρ. μαγιονέζα
  • 90 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες (σε ζουλιέν)
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες (σε ζουλιέν)
  • 280 γρ. λάχανο λευκό (σε ζουλιέν)
  • 130 γρ. λάχανο κόκκινο (σε ζουλιέν)
  • Αλάτι

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα.
Προσθέτουμε το λουκάνικο, αλατίζουμε και το σοτάρουμε για 2- 3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά  και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με σάλτσα μπάρμπεκιου και το νερό. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά το φαγητό μέχρι να «πιεί» όλα του τα υγρά. Τοποθετούμε τον κιμά στο κάτω μέρος της τσιαπάτας και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε τοποθετώντας το μαριναρισμένο λάχανο πάνω από το λιωμένο τυρί και σκεπάζοντας με το πάνω μέρος της τσιαπάτας.

Για το μαριναρισμένο λάχανο

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner