Ταρτάρ με ξιφία και σολομό Ταρτάρ με ξιφία και σολομό

Ταρτάρ με ξιφία και σολομό

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 5 (11 votes)

INGREDIENTS

Για το ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου

  • 250 γρ. ξιφίας φρέσκος, φιλέτο, σε μικρά καρέ
  • 250 γρ. σολομός φρέσκος, φιλέτο, σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγιας
  • 10 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 4 φύλλα γουοντόν, σε στρογγυλά κομμάτια
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

  • 10 γρ. τζίντζερ, σε μεγάλα κομμάτια
  • 40 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 15 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. χυμός λάιμ
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα αβοκάντο

  • 160 γρ. αβοκάντο, σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. χυμός λεμονιού
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα μαρινάρουμε για 5 περίπου λεπτά. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 150°C και τηγανίζουμε τα φύλλα γουοντόν, μέχρι να γίνουν τραγανά. Σερβίρουμε με τη σαλάτα αβοκάντο, τη βινεγκρέτ και τα τηγανητά φύλλα γουοντόν.

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο, στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα αβοκάντο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε το αβοκάντο στο ψυγείο.

Για το ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου

  • 250 γρ. ξιφίας φρέσκος, φιλέτο, σε μικρά καρέ
  • 250 γρ. σολομός φρέσκος, φιλέτο, σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγιας
  • 10 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 4 φύλλα γουοντόν, σε στρογγυλά κομμάτια
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

  • 10 γρ. τζίντζερ, σε μεγάλα κομμάτια
  • 40 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 15 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. χυμός λάιμ
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα αβοκάντο

  • 160 γρ. αβοκάντο, σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. χυμός λεμονιού
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα μαρινάρουμε για 5 περίπου λεπτά. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 150°C και τηγανίζουμε τα φύλλα γουοντόν, μέχρι να γίνουν τραγανά. Σερβίρουμε με τη σαλάτα αβοκάντο, τη βινεγκρέτ και τα τηγανητά φύλλα γουοντόν.

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο, στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα αβοκάντο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε το αβοκάντο στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner