Κουσκούς με θαλασσινά Κουσκούς με θαλασσινά

Κουσκούς με θαλασσινά

Για 850 γρ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (13 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. φινόκιο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά καρέ
  • 250 γρ. ζωμο λαχανικών ή νερό
  • 0,5 γρ. κρόκο κοζάνης
  • 250 γρ. κουσκούς
  • 100 γρ. ντομάτα φιλέτο
  • 200 γρ. χταπόδι βρασμένο
  • 100 γρ. μύδια αχνιστά, ψύχα
  • 150 γρ. γαρίδες φιλέτο μαγειρεμένες
  • 3 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμενο πιπέρι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Τοποθετούμε το κουσκούς σε ένα σκεύος. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το φινόκιο και αλατίζουμε. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σάφραν και το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά με ένα πιρούνι για να το αφρατέψουμε και προσθέτουμε τα μύδια, την ντομάτα φιλέτο, τα μύδια, το χταπόδι, τις γαρίδες και το ξύσμα λεμόνι. Αλατίζουμε και πάλι αν χρειάζεται, προσθέτουμε περισσότερο ελαιόλαδο αν θέλουμε και καρυκεύουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.  

Για το πιάτο

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. φινόκιο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά καρέ
  • 250 γρ. ζωμο λαχανικών ή νερό
  • 0,5 γρ. κρόκο κοζάνης
  • 250 γρ. κουσκούς
  • 100 γρ. ντομάτα φιλέτο
  • 200 γρ. χταπόδι βρασμένο
  • 100 γρ. μύδια αχνιστά, ψύχα
  • 150 γρ. γαρίδες φιλέτο μαγειρεμένες
  • 3 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμενο πιπέρι

Για το πιάτο

Τοποθετούμε το κουσκούς σε ένα σκεύος. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το φινόκιο και αλατίζουμε. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σάφραν και το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά με ένα πιρούνι για να το αφρατέψουμε και προσθέτουμε τα μύδια, την ντομάτα φιλέτο, τα μύδια, το χταπόδι, τις γαρίδες και το ξύσμα λεμόνι. Αλατίζουμε και πάλι αν χρειάζεται, προσθέτουμε περισσότερο ελαιόλαδο αν θέλουμε και καρυκεύουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.  

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner