Πατάτες σπαστές με κάπαρη και ελαιόλαδο Πατάτες σπαστές με κάπαρη και ελαιόλαδο

Πατάτες σπαστές με κάπαρη και ελαιόλαδο

ΓΙΑ 1 κιλό 120 minutes
FiveStar: 
Average: 5 (4 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 1 κιλό πατάτα ολόκληρη
  • 30 γρ. σκορδόλαδο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 10  γρ. αλάτι
  • 20 γρ. κάπαρη, ξαρμυρισμένη
  • 20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε μία μία με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (1 με 11/2 ώρα). Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές και με ένα πιρούνι τις σπάμε τόσο όσο να έχει τη μορφή του πουρέ αλλά παράλληλα να υπάρχουν και μικρά κομμάτια πατάτας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Για το πιάτο

  • 1 κιλό πατάτα ολόκληρη
  • 30 γρ. σκορδόλαδο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 10  γρ. αλάτι
  • 20 γρ. κάπαρη, ξαρμυρισμένη
  • 20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

Για το πιάτο

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε μία μία με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (1 με 11/2 ώρα). Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές και με ένα πιρούνι τις σπάμε τόσο όσο να έχει τη μορφή του πουρέ αλλά παράλληλα να υπάρχουν και μικρά κομμάτια πατάτας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner