Σαλάτα με πλιγούρι, πορτοκάλι & κράνμπερι Σαλάτα με πλιγούρι, πορτοκάλι & κράνμπερι

Σαλάτα με πλιγούρι, πορτοκάλι & κράνμπερι

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (39 votes)

INGREDIENTS

  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 50 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 25 γρ. σταφίδες, μαύρες
  • 60 γρ. κράνμπερι, αποξηραμένα
  • 200 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 20 γρ. μέλι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πορτοκάλι, φιλέτο
  • 60 γρ. φιστίκι Αιγίνης, καβουρδισμένο 
  • αλάτι
  • μάραθος, ψιλοκομμένος

DIRECTIONS

Για το πλιγούρι
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο ιδρώνουμε το κρεμμύδι και αλατίζουμε. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθεί από το λάδι μέσα στην κατσαρόλα και να αποκτήσει άρωμα καβουρδίσματος. Προσθέτουμε τον ζωμό και αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις έρθει σε βρασμό τοποθετούμε το σκεύος στον φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός από το πλιγούρι. 


Για τα ξερά φρούτα
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τις σταφίδες, τα κράνμπερις και τον χυμό πορτοκάλι. Φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από την εστία. Αφήνουμε τα στερεά υλικά να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Με μια σήτα σουρώνουμε τα φρούτα και κρατάμε τον χυμό για να τον χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα.


Για τη σαλάτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι, ελαιόλαδο, τα ξερά φρούτα, φρέσκο κρεμμύδι, φιστίκια Αιγίνης, φιλέτα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού από τα ξερά φρούτα, μέλι, χυμό λεμονιού, φρέσκο μάραθο και αλάτι.    

  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 50 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 25 γρ. σταφίδες, μαύρες
  • 60 γρ. κράνμπερι, αποξηραμένα
  • 200 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 20 γρ. μέλι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πορτοκάλι, φιλέτο
  • 60 γρ. φιστίκι Αιγίνης, καβουρδισμένο 
  • αλάτι
  • μάραθος, ψιλοκομμένος

Για το πλιγούρι
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο ιδρώνουμε το κρεμμύδι και αλατίζουμε. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθεί από το λάδι μέσα στην κατσαρόλα και να αποκτήσει άρωμα καβουρδίσματος. Προσθέτουμε τον ζωμό και αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις έρθει σε βρασμό τοποθετούμε το σκεύος στον φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός από το πλιγούρι. 


Για τα ξερά φρούτα
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τις σταφίδες, τα κράνμπερις και τον χυμό πορτοκάλι. Φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από την εστία. Αφήνουμε τα στερεά υλικά να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Με μια σήτα σουρώνουμε τα φρούτα και κρατάμε τον χυμό για να τον χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα.


Για τη σαλάτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι, ελαιόλαδο, τα ξερά φρούτα, φρέσκο κρεμμύδι, φιστίκια Αιγίνης, φιλέτα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού από τα ξερά φρούτα, μέλι, χυμό λεμονιού, φρέσκο μάραθο και αλάτι.    

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner