Κιμαδόπιτα με μανιτάρια Κιμαδόπιτα με μανιτάρια

Κιμαδόπιτα με μανιτάρια

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 30 ΕΚ., ΓΙΑ 8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
FiveStar: 
Average: 4.7 (24 votes)

INGREDIENTS

Για την πίτα

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • γέμιση
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 80 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση

  • 1.000 γρ. σάλτσα κιμά
  • 500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 3 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κουσκούς

DIRECTIONS

Για την πίτα

Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του. Το βουτυρώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο βουτυρώνοντας τα ένα-ένα. Στην επιφάνεια του τρίτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και διπλώνουμε μέσα τις άκρες των φύλλων. Απλώνουμε από πάνω 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με το αυγό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 160°C για 45 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Για την πίτα έχουμε χρησιμοποιήσει χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Μπορεί να χρειαστείτε διαφορετική ποσότητα ανάλογα με το φύλλο που θα χρησιμοποιήσετε.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα. Tα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη σάλτσα κιμά, το ελαιόλαδο, τη γραβιέρα, την παρμεζάνα, το θυμάρι και το κουσκούς και ανακατεύουμε.

Για την πίτα

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • γέμιση
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 80 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση

  • 1.000 γρ. σάλτσα κιμά
  • 500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 3 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κουσκούς

Για την πίτα

Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του. Το βουτυρώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο βουτυρώνοντας τα ένα-ένα. Στην επιφάνεια του τρίτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και διπλώνουμε μέσα τις άκρες των φύλλων. Απλώνουμε από πάνω 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με το αυγό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 160°C για 45 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Για την πίτα έχουμε χρησιμοποιήσει χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Μπορεί να χρειαστείτε διαφορετική ποσότητα ανάλογα με το φύλλο που θα χρησιμοποιήσετε.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα. Tα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη σάλτσα κιμά, το ελαιόλαδο, τη γραβιέρα, την παρμεζάνα, το θυμάρι και το κουσκούς και ανακατεύουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner