Αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό Αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό

Αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 15 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (9 votes)

INGREDIENTS

Για τα αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό

  • 8 αυγά ποσέ 
  • 4 αφράτα ψωμάκια της αρεσκείας σας, κομμένα στη μέση, ψημένα και αλειμμένα με βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 320 γρ. ντομάτες ψητές
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 40 γρ. ελιές Καλαμών σε φιλέτα
  • 4 γρ. βασιλικός, χοντροκομμένος
  • 220 γρ. εύκολη σάλτσα ολλανδέζα, ζεστή 

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τα αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό

Σε ένα καλά ζεσταμένο τηγάνι τοποθετούμε τα ψωμάκια που τα έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο και τα φρυγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Πάνω στη φρυγανισμένη επιφάνεια από τα ψωμάκια στρώνουμε τη ψητή ντομάτα, την τριμμένη φέτα, τις ελιές καλαμών, τα αυγά ποσέ και καλύπτουμε με τη σάλτσα ολλανδέζα. Γαρνίρουμε με τον βασιλικό.

 

TIP

Σε περίπτωση που έχουμε ήδη μαγειρέψει τα αυγά από πριν, για να τα αναθερμάνουμε, τα τοποθετούμε στον φούρνο ατμού (steamer) στους 60oC για 1’ περίπου. Εάν δεν έχουμε φούρνο ατμού, τοποθετούμε τα αυγά σε ένα σκεύος με λίγο νερό, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 60oC για περίπου 1 με 2 λεπτά.

Για τα αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό

  • 8 αυγά ποσέ 
  • 4 αφράτα ψωμάκια της αρεσκείας σας, κομμένα στη μέση, ψημένα και αλειμμένα με βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 320 γρ. ντομάτες ψητές
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 40 γρ. ελιές Καλαμών σε φιλέτα
  • 4 γρ. βασιλικός, χοντροκομμένος
  • 220 γρ. εύκολη σάλτσα ολλανδέζα, ζεστή 

VIDEO DIRECTIONS

Για τα αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό

Σε ένα καλά ζεσταμένο τηγάνι τοποθετούμε τα ψωμάκια που τα έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο και τα φρυγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Πάνω στη φρυγανισμένη επιφάνεια από τα ψωμάκια στρώνουμε τη ψητή ντομάτα, την τριμμένη φέτα, τις ελιές καλαμών, τα αυγά ποσέ και καλύπτουμε με τη σάλτσα ολλανδέζα. Γαρνίρουμε με τον βασιλικό.

 

TIP

Σε περίπτωση που έχουμε ήδη μαγειρέψει τα αυγά από πριν, για να τα αναθερμάνουμε, τα τοποθετούμε στον φούρνο ατμού (steamer) στους 60oC για 1’ περίπου. Εάν δεν έχουμε φούρνο ατμού, τοποθετούμε τα αυγά σε ένα σκεύος με λίγο νερό, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 60oC για περίπου 1 με 2 λεπτά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner