Μπιφτέκι κοτόπουλο με γιαούρτι και λαχανικά Μπιφτέκι κοτόπουλο με γιαούρτι και λαχανικά

Μπιφτέκι κοτόπουλο με γιαούρτι και λαχανικά

6 75 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (29 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 6 μπιφτέκια κοτόπουλο
  • 500 γρ. πατάτα, σε λεπτές ροδέλες
  • 500 γρ. κολοκύθι, σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. ντοματίνια, στη μέση
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο

Για το μείγμα του κιμά

  • 1 κιλό κιμά από στήθος κοτόπουλο
  • 600 γρ. καρότο, καθαρισμένο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 5% λιπαρά
  • 5 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 5 γρ. κύμινο
  • 7 γρ. ρίγανη
  • 40 γρ. sriracha
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 15 γρ. αλάτι
  • 40 γρ κρεμμύδι φρέσκο, πράσινο μέρος

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Προσθέτουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα βαθύ ταψί τα λαχανικά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για 10 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε τα μπιφτέκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι τα λαχανικά να πάρουν καστανό χρώμα και τα μπιφτέκια να έχουν ψηθεί στο εσωτερικό τους, για ακόμα 30 λεπτά περίπου. 

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει ελαφρώς για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.

Για το μείγμα του κιμά

Σε ένα πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε το καρότο με το στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 5% λιπαρά, την πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη και τη sriracha προσέχοντας να μη μείνουνε μεγάλα κομμάτια από το καρότο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά με το μείγμα του γιαουρτιού και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια 300 γρ. (περίπου 6 τεμάχια).

Για το πιάτο

  • 6 μπιφτέκια κοτόπουλο
  • 500 γρ. πατάτα, σε λεπτές ροδέλες
  • 500 γρ. κολοκύθι, σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. ντοματίνια, στη μέση
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο

Για το μείγμα του κιμά

  • 1 κιλό κιμά από στήθος κοτόπουλο
  • 600 γρ. καρότο, καθαρισμένο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 5% λιπαρά
  • 5 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 5 γρ. κύμινο
  • 7 γρ. ρίγανη
  • 40 γρ. sriracha
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 15 γρ. αλάτι
  • 40 γρ κρεμμύδι φρέσκο, πράσινο μέρος

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Προσθέτουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα βαθύ ταψί τα λαχανικά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για 10 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε τα μπιφτέκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι τα λαχανικά να πάρουν καστανό χρώμα και τα μπιφτέκια να έχουν ψηθεί στο εσωτερικό τους, για ακόμα 30 λεπτά περίπου. 

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει ελαφρώς για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.

Για το μείγμα του κιμά

Σε ένα πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε το καρότο με το στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 5% λιπαρά, την πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη και τη sriracha προσέχοντας να μη μείνουνε μεγάλα κομμάτια από το καρότο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά με το μείγμα του γιαουρτιού και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια 300 γρ. (περίπου 6 τεμάχια).

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner